Rozhovor o zdraví
Kevin Brogan: Dobrý deň, všetkých vás vítam na našej dnešnej prednáške. Moje meno je Kevin Brogan a som poctený a rád, že môžem privítať medzi nami dvoch špeciálnych hostí. Dovoľte, aby som vám predstavil nášho prvého významného hosťa, Dr. Roberta Younga, vitajte Dr. Young.
Dr. Young: Ďakujem, Kevin.
Kevin Brogan: Dr. Young je biochemik, mikrobiológ a výskumný pracovník, ktorý väčšinu svojho života zasvätil štúdiu o tom, ako funguje naše telo na molekulárnej úrovni. Je takisto pionierom koloidnej technológie a autorom niekoľkých kníh; najnovšia z nich má názov „The pH Miracle“ (Zázrak pH), pre ktorú sa chystá už piate vydanie a to v čase kratšom ako jeden rok.
Dovoľte mi dnes taktiež privítať Stephanie McAnly. Stephanie je viceprezidentkou spoločnosti InnerLight, ktorá je výhradným výrobcom a predajcom produktov vyvinutých Dr. Youngom. Vitaj medzi nami, Stephanie.
Stephanie: Ďakujem, Kevin. Vždy sa veľmi teším, ak mám príležitosť hovoriť s Dr. Youngom a naučiť sa viac o Novej Biológii, hovoriť o úžasných produktoch, ktoré on vynašiel.
Kevin: Ďakujem, že ste prišli. Na začiatok by som rád veľmi stručne porozprával, ako som sa ja sem dostal. V oblasti zdravotníctva pracujem už 14 rokov a prvýkrát som počul o Dr. Youngovi na jednej prednáške začiatkom mája roku 2000. Ešte v ten deň som si pozháňal nejaké kazety, ktoré doslova zmenili môj život a pritiahli moju pozornosť na zdravie a výživu. Až dovtedy som jedol to, o čom som si myslel, že patrí do kategórie „zdravá strava“. Zahrňovala veľké množstvá ovocia a zvyšok potravín predstavovala rovnováha medzi komplexnými uhľohydrátmi a bielkovinami, pričom zároveň som konzumoval čo najmenšie množstvo tukov. Hoci som navonok vyzeral dobre, skutočnosť bola iná. Trápilo ma množstvo problémov, tým hlavným bol nedostatok energie. Moja schopnosť koncentrovať sa a myslieť jasne neboli práve najlepšie. Okrem toho som zápasil s mnohými inými problémami, o ktorých dnes viem, že sú spôsobované plesňami. Už za pár dní používania základných produktov InnerLightu, ktorými sú SuperGreens a Prime pH, som pocítil výrazný prísun energie a vitality. Hmla z mojej mysle sa vytratila a na jej miesto po prvý raz v mojom živote nastúpil pokoj a jasnosť myslenia. Začal som lepšie spávať a po niekoľkých týždňoch s týmito produktmi moja doslova desaťročná závislosť na sladkostiach pominula a bez akéhokoľvek úsilia som si začal vyberať prirodzené a lepšie potraviny.
Filozofia Dr. Younga, známa ako „Nová Biológia“, je priama a jednoduchá cesta približovania sa ku zdraviu. Jednoducho povedané, „Nová Biológia“ hovorí, že existuje len jedna choroba, jedno ochorenie, čo je prekyslenie tela spôsobené obráteným životným štýlom, spôsobom jedenia a myslenia. Prekyslenie tela vedie k nadmernému rozmnoženiu sa mikroorganizmov. Jedy týchto mikroorganizmov spôsobujú symptómy toho, čo my a väčšina lekárskej obce nazývame chorobou. Dr. Young takisto verí, že ak existuje len jedna choroba, potom existuje len jediná liečba a to nie je nič iné ako alkalizácia tela. Teraz by som rád odovzdal slovo Dr.Youngovi, aby vám vysvetlil svoje vedecké objavy. Dr. Young, mohol by si teraz predstaviť ktorí toto počúvajú, čo je to“ Nová Biológia“?.
Young: Ďakujem. Posledných 15 rokov som sa venoval bunkovej mikrobiológii a skúmal som rôzne stavy buniek, v ktorých sa bunky nachádzajú, ako vznikajú a zanikajú. Takisto som skúmal vplyv potravín na bunku. Zaoberal som sa rozličnými stravovacími zvyklosťami z celého sveta, zaoberal som sa rôznymi symptómami rôznych chorôb a prišiel som na jedno základné tvrdenie, ktoré som nazval „Nová Biológia“.
„Nová Biológia“ tvrdí, že existuje len jedna choroba, jediné ochorenie. Viem, že pre mnohých z vás môže byť ťažké uveriť, že môže existovať len jedna choroba, jedno ochorenie. Ale ja som presvedčený, že to tak je. A táto jedna choroba, toto jediné ochorenie je prekyslenosť tela, spôsobená zmenou životného štýlu, jeho obrátením od základu v stravovaní a myslení. Táto prekyslenosť prostredia v tele vedie k rozpadu buniek. Keď sa bunky začínajú rozpadať, umožnia tým v ľudskom tele tvorbu mikroorganizmov, ktoré sa postupne čoraz viac premnožujú. A keď tieto mikroorganizmy začnú fermentovať našu glukózu, naše proteíny, naše tuky, produkujú tiež jedovaté látky, ktoré ja nazývam kyseliny. A práve tieto kyseliny spôsobujú symptómy, ktoré my nazývame chorobou.
Ak teda existuje len jedna choroba, jediné ochorenie, tak potom existuje len jeden liek. A tým liekom je vystúpenie z cyklu obráteného životného štýlu, zmena stravovania, myslenia a okrem toho aj alkalizovanie a energizovanie našich tiel.
Približne pred ôsmymi rokmi som napísal knihu „One Sickness, One disease, One treatment“ (Jedna choroba, jedno ochorenie, jeden liek), kde som vyslovil teóriu o jednej chorobe, jednom lieku. Ak teda existuje len jedna choroba a jeden liek, potom nevyhnutne musí existovať cyklus nerovnováhy a disharmónie. Tento cyklus má 4 štádiá:
Prvé štádium nerovnováhy cyklu je charakterizované fyzickým alebo emočným rozrušením. Tým môžu byť naše myšlienky, slová, skutky, alebo vonkajšie vplyvy prostredia, hocičo od kyslých dažďov začínajúc až po elektromagnetické vlnenie, po znečistené životné prostredie, CO/oxid uhoľnatý/, naša strava, ktorá je príliš kyslá, nadmerné množstvo cukru v našej strave, ktoré je aktuálnou hlavnou výzvou pre Ameriku. Takisto si myslím , že negatívne emócie ako hnev môžu prispieť k rôznym fyzickým poruchám, dokonca aj keď len ako vedľajšie vplyvy. Tieto poruchy spôsobujú rozpad buniek. A keď sa bunky začínajú rozpadávať, vytvárajú vedľajší produkt- odpad, teda kyselinu, ktorá mení vnútorné prostredie, takže naše vnútorné pH sa znižuje. Teda vplyvom rozpadu buniek sa zároveň znižuje úroveň a kvalita nášho vnútorného prostredia. A bunky sa prispôsobujú bunkovému rozpadu v tomto morbídnom prostredí. Preto sa zdravé bunky stávajú chorými. Keď sa začnú zdravé bunky rozkladať, sprievodným javom je vznik baktérií, kvasiniek, húb a plesní. Naše vnútorné prostredie sa takto ešte viac znečisťuje a zhoršuje kvalitu života ostatných zdravých buniek, čo vedie k ďalším fyzickým poruchám . A tak sa dostávame do cyklu, ktorý ja nazývam zákerný cyklus, cyklus nerovnováhy.
Keď sme v tomto kyslom prostredí, v cykle nerovnováhy, začíname pozorovať niektoré symptómy, ako nedostatok energie, únava, zlé trávenie, začíname naberať na váhe, čo je ochranný mechanizmus tela voči nadmernému prekysleniu jeho neutralizovaním. Naše myslenie sa stáva nejasným, prejavuje sa to napríklad úzkosťou alebo depresiou. Rôzne bolesti sa viažu k cyklickej nerovnováhe prostredia v tele. V podstate nemôžete mať bolesť bez kyseliny a kyselinu bez bolesti. A samozrejme začíname sa cítiť chorí a unavení. Kyseliny vplývajú na náš nervový systém, na naše svaly, ktoré slabnú a začínajú sa rozpadať, mení sa farba našej pleti, prejavuje sa starnutie, vráskavenie pokožky. Náš mozog sa zahmlieva, myslenie je nejasné, naše orgány sa stávajú slabými, jednoducho sa cítime chorí a unavení.
Sú potraviny, ktoré poskytujú nášmu telu energiu a sú potraviny, ktoré ju neposkytujú. Preto som začal skúmať potraviny, aby som zistil akú majú energickú hodnotu. Začal som zisťovať, aká energická je americká strava a prišiel som s celkom novou stravou. Začal som s meraním typickej stravy a meral som ju v Hertzoch, resp. v megahertzoch. Pravdepodobne poznáte Hertze vďaka vašim počítačom, pretože niektoré bežia v megahertzoch, iné dokonca v gigahertzoch. To je frekvencia, pri ktorej počítače pracujú. Takže to, čo som skúmal, bola vlastne vibračná frekvencia potravín. Zistil som, že frekvencia typickej stravy sa pohybuje od troch do približne päťdesiatich MHz. Zistil som tiež, že frekvencia rakovinovej bunky sa pohybuje okolo 40MHz, takže predpokladám, že smrť sa začína na 50MHz. Odmeral som dokonca kuracie a šunkové hamburgery, ktorých frekvencia sa pohybuje medzi troma až piatimi MHz. Odmeral som takisto aj zdravé ľudské orgány, srdce, pečeň, mozog a zistil som, že zdravé orgány vibrujú na frekvencii 70MHz. Táto frekvencia bola mojím vrcholným cieľom. Začal som vyvíjať produkty s podobnou frekvenciou. Odmeral som prísady, ktoré som dával do mojich výživových doplnkov, pričom 70MHz bola moja spodná hranica.. Objavil som technológiu, ktorú som pomenoval mikroionizácia. Mikroionizáciou prinavraciam potravinám energiu. Výsledkom mojich meraní je produkt nazvaný „SuperGreens“, pri ktorom sa mi podarilo udržať integritu a dokonca zvýšiť vibračnú frekvenciu výhonkov bylín, klíčkov, zelených listov na hranicu 250MHz. Ak sa pozriete na SuperGreens, všimnite si, že malé čiastočky prášku týchto rastlín sa na lyžičke postavia, to je z dôvodu elektromagnetickej energie. Táto energia môže byť merateľná. .
Teda ak jeme energizovanú potravinu, tým prispejeme energiou svojmu telu. Ale keď zjeme potravinu, ktorá nie je energizovaná, svojmu telu energiu odoberieme.
Existuje ešte jeden spôsob merania potravín. Je možné merať nielen vibračnú frekvenciu a fotografovať energiu, ale takisto merať pH.“ pH“ je skratka pre tzv. silu vodíka. Stupnica pH sa ráta od 1 do 14, pričom 7 je neutrálne, všetko pod 7 je kyslé a nad 7 zásadité, čiže alkalické. Ako mikrobiológ som mal možnosť študovať krv pomocou jemných prístrojov. Podarilo sa mi odmerať pH krvi v tisícinách a je to 7,365. Viem, že je to detailné, ale zároveň som presvedčený, že je to dôležité. Vezmite si napríklad našu teplotu tela. 36,2 Celzia. V prípade, že sa odlišuje o čo len jeden bod na stupnici, ako sa cítime? Pre pocit choroby nám stačí aj 37Celzia. Aký veľký vplyv tak malej odchýlky. Ten istý jav môžeme pozorovať aj v krvi. Určil som, že krv sa udržiava na veľmi jemnej a krehkej rovnováhe 7,365 pH, tak ako naša teplota tela na 36,2 C. Potom som začal merať pH potravín, ako je brokolica, špenát. Začal som vyvíjať produkty, ktoré by dokázali alkalizovať a energizovať telo, pretože podľa vzoru „jedna choroba – jeden liek“, som si uvedomil, že budeme zdraví ak si udržíme rovnováhu pH 7,365 v krvi. A keď sme do stravy zahrnuli kyslé jedlá ako hotdogy, pivo, kávu, bublinkové nápoje, začali sme nášmu telu dodávať potraviny, ktoré vytvárajú kyseliny znižujúce pH našej krvi a tkanív. No krv potrebuje byť udržiavaná na hodnote pH 7,365 a telo urobí čokoľvek, aby uchránilo túto krehkú rovnováhu. A tak telo začne udržiavať zásaditosť tým, že ju bude sťahovať zo svalov, kostí a bude sa zbavovať kyselín prostredníctvom vylučovacích orgánov. Ak sa mu nepodarí kyseliny vylúčiť, uskladní ich v tkanivách. Takto telo prechádza vyrovnávacím procesom.
Sú potraviny, ktoré nášmu telu pomáhajú udržať si zásadité prostredie a naopak, sú potraviny, ktoré prispievajú k jeho kyslosti. Sú potraviny a výživové doplnky ako SuperGreens a Prime pH, ktoré pomáhajú zásaditosti nášho tela. Ak sa tým prvým budeme vyhýbať, čaká nás vysokokvalitný život.
Používam jedno jednoduché prirovnanie, ktoré, podľa môjho názoru, sumarizuje celú túto „ideológiu“, celú myšlienku „jednej choroby, jedného lieku“. Predstavte si, že máte guľaté sklenené akvárium s malou zlatou rybkou. Čo by ste urobili, ak by vaša rybka ochorela? Začali by ste ošetrovať rybku, alebo by ste vymenili vodu? Odpoveď je jednoduchá. Ak je rybka chorá, jednoducho vymeníme vodu. Naša rybka je metaforou pre ľudskú bunku a voda, ktorá rybku obklopuje, je naše vnútorné prostredie, všetky telesné tekutiny, ktoré predstavujú väčšinu nášho tela. 70% nášho tela tvorí voda, 30% je hmota. Zamerajme sa na kontext, na prostredie, na tekutiny obklopujúce bunku, to je hlavný problém bunky. Keď je bunka chorá a unavená, je to len a len kvôli prostrediu. Presne ako so zlatou rybkou. Ak je rybka chorá, neliečte rybku, vymeňte vodu.
A keď začnete alkalizovať a energizovať vaše telo s výrobkami spoločnosti InnerLight, keď začnete piť SuperGreens s Prime pH, znovu získate kontrolu nad vaším vnútrom.
Mám ďalšie prirovnanie. Teraz k domu. K Domu Zdravia. V každom dome máte základy a väčšina domov má, samozrejme, základné kamene. V našom Dome Zdravia máme štyri základné kamene, štyri základné produkty, ktoré tvoria „Základný balíček“. Tieto štyri základné produkty sú základmi nášho Domu Zdravia a som presvedčený, že toto sú produkty, ktoré by sme mali užívať celý náš život. Sú to výrobky, ktoré pomáhajú energizovať a alkalizovať naše telá.
Vytvoril som produkt SuperGreens, ktorý má 49 organicky vypestovaných prísad, medzi ktoré patria organicky vypestované byliny a obilniny ako pšeničné klíčky, jačmenné klíčky, ovsené klíčky, takisto aj listy a organicky vypestovaná zelenina, napríklad brokolica, špenát či zeler. Všetky tieto prísady sa nachádzajú v koncentrovanej forme kvôli princípom biochémie. Koncentrácia SuperGreens je 20 ku 1, čo znamená, výrobu jedného kilogramu prášku SuperGreens potrebujeme dvadsať kilogramov bylín, listov a zeleniny. SuperGreens sa vyrába pomocou nízko-tepelnej dehydratácie, aby sa uchovala integrita a energia prísad.
Druhým základným kameňom je Prime pH. Je to úžasný alkalizátor a energizátor. Dôvod, prečo to hovorím, je ukrytý v jeho zložení. Obsahuje dva atómy voľného kyslíka a jeden atóm chlóru, ktorý nesie ešte jeden elektrón navyše. Samozrejme, ak chceme alkalizovať naše telá, musíme zvýšiť našu elektrónovú aktivitu a to práve tým, že nášmu telu dodáme viac elektrónov. Elektróny sú priťahované k svojim opozitám, protónom. Všetko, čo je kyslé, je protónové a naopak, všetko čo je zásadité, je elektrónové. Takže ak zvýšime elektrónovú aktivitu v našej strave a životnom štýle, pomôžeme si tým zneutralizovať kyseliny, resp. protóny a tým si zabezpečiť integritu našich vnútorných tekutín, ktorá udržiava vnútornú celistvosť bunky.
Kevin: Mali by sme používať tieto dva produkty spolu?
Young: Určite, používajte tieto dva produkty dokopy. Vezmite jeden liter vody a doň nasypte jednu kávovú lyžičku prášku SuperGreens spolu so šestnástimi kvapkami Prime pH, aby ste pomohli zvýšiť pH, resp. zásaditosť SuperGreens. Prime pH samotné má pH približne 10,5. Na stupnici pH je to vzrast zo 7 na 10, čo v skutočnosti predstavuje výrobok s niekoľko tisíckrát násobne silnejšou zásadou oproti čistej pitnej vode.
Kevin: A aké sú ďalšie dva základné produkty, ktoré si spomínal pred chvíľou?
Young: Ďalším základným produktom je SuperSoySprouts. Sú to klíčky sójových fazuliek, mladé výhonky, kompletne biogenetické. Ak je niečo „biogenetické“, znamená to, že môžete jeho život preniesť do vášho života. Koncentrácia SuperSoySprouts je 27 k 1, čo znamená, že potrebujeme 27 kilogramov klíčkov na výrobu 1 kilogramu SuperSoySprouts. A je to skutočne lahodné! Len 3 až 4 kávové lyžičky denne a dokonca si budete túto dennú rutinu vychutnávať.
Cukor. Máte problémy s cukrom? Zistil som, že ak ste hypo- alebo hyperglykemickí a ak konzumujete jednu kávovú lyžičku SuperSoySprouts zmiešanú s jedným litrom SuperGreens, vaše problémy jednoducho zmiznú. Pocítite návrat prívalu energie.
Takisto sme zaznamenali úspechy s diabetikmi a prediabetikmi, ktorí užívali SuperSoySprouts.
Ďalšia fantastická vec na SuperSoySprouts je, že jedna kávová lyžička tohto produktu je zo 41% tvorená proteínmi. SuperSoySprouts je bohatý na vitamíny, minerály, prírodné zlúčeniny (napr. estrogén), teda látky, ktoré pomáhajú predchádzať symptómom vážnych ochorení a chorôb.
S výrobkom SuperSoySprouts zaznamenávame obrovské úspechy a ľudia ho jednoducho milujú.
Po troch základných kameňoch Domu Zdravia; prvým je SuperGreens, druhým je Prime pH a tretím je SuperSoySprouts; sa dostávame ku štvrtému základnému výrobku. Tým je BioLight. Obsahuje ionizovaný negatívne nabitý ión kremíka, negatívne nabitý ión striebra a takisto obsahuje koenzým NAD alebo NADP. Je to koenzým Q1, alebo ko-faktor. Pravdepodobne ste už počuli o koenzýme Q10. No Q1 je začiatok cyklu energie, nie jeho koniec. A ak tento koenzým nie je prítomný pri metabolickom spracovaní cukru, cukor neprodukuje energiu, ale kyselinu mliečnu. Všetci dobre poznáme, čo kyselina mliečna spôsobuje. Keď sa nahromadí, cítime bolesť. Pamätáte si ešte tú analógiu? Kyselina rovná sa bolesť a bolesť rovná sa kyselina. A BioLight používame na to, aby sa cukor vrátil do cyklu energie. A my ako výsledok pocítime viac energie. Je to výrobok energie. Obsahuje tiež striebro, ktoré napomáha procesu liečenia a ozdravovania a pomáha udržiavať zásadité prostredie. Ďalej obsahuje kremík, čo je prvok v spojení s kyslíkom nevyhnutný pre tvorbu vápnika. A vápnik pomáha budovať naše kosti. Určite dobre viete, čo sa stane, ak užívate kremík. Spevnejú vám nechty, zuby. Je to jednoducho základný prvok, ktorý som začlenil do BioLight-u, a tak sa toto trio stáva silným produktom prospešným pre stravu a životný štýl každého človeka.
To ma privádza k cyklu rovnováhy. Ak existuje cyklus nerovnováhy, potom musí existovať aj cyklus rovnováhy. Princíp protikladov. Ako teplo a chlad, vojna a mier, súťaženie a spolupráca, tak pri cykle nerovnováhy musí byť aj cyklus rovnováhy. Toto sú dva nové modely pre choroby a ochorenia nachádzajúcesa v cykle nerovnováhy a pre zdravie, ktoré nájdeme v cykle rovnováhy.
Prvým štádiom alebo stupňom cyklu rovnováhy je očista. Je to proces, ktorý sa začína superhydratáciou, ktorá trvá približne 7 až 14 dní. Samozrejme, ak chcete, ak si to užívate a ak máte úspechy, môžete naďalej pokračovať v tomto štádiu. Počas týchto 7-10 dní sa hydratujete najmenej 3-4 litrami vody so SuperGreens a Prime pH.
Potom nasleduje druhé štádium. Preberáte kontrolu. Výstup zo zabehaného stereotypu negatívnych a rušiacich vplyvov. Eliminujete všetky kyslé potraviny a svojmu telu dodávate základné prvky, zhrnuté v názve, ktorý ja volám „Princíp WOMAN“ (woman - žena).
„W“ predstavuje po anglicky water, resp. alkalized water, po slovensky alkalizovaná voda. „O“ predstavuje oxygén, čiže kyslík. Voľnú molekulu kyslíka získate zo SuperGreens, ale aj z akejkoľvek vody, do ktorej pridáte Prime pH. Teda, ak chcete, môžete Prime pH pridať do SuperGreens, ale ak chcete čistú vodu, pridajte Prime pH do čistej vody. Voľný kyslík je súčasťou Prime pH a je nevyhnutný pre okysličovanie buniek. „M“ predstavuje minerály. Aké minerály teda? Jednoznačne alkalické minerály. Pre toto existuje výrobok nazvaný MegaVitamín, z ktorého získate niektoré potrebné prvky. Písmeno „A“ predstavuje alkalizujúci a energizujúci životný štýl. Naša výživa; po anglicky nutrition, čo je aj posledné písmeno „N“, by mala byť zameraná na zásadité druhy potravín.
Postupne, ako pokračujeme v tomto cykle, začneme pozorovať určité zmeny. Znaky zdravia, no pripomínam ešte raz, toto nie je záležitosť jedného dňa, je to proces. Je to ako tréning. Trénujete pre zdravie. Cvičíte každý deň. Nie každý deň sa nevyhnutne musíte cítiť perfektne, ale každý deň cvičenia vás posúva dopredu a vy sa zlepšujete. Tréning, cvičenie, cyklus rovnováhy, princíp „WOMAN“, potravinové doplnky, správna strava, toto všetko vás dovedie ku „symptómom“ ako energia a vitalita namiesto únavy a choroby. Čisté a jasné oči, jasná myseľ a sila sústrediť sa. Začíname chudnúť. Prečo? Lebo naše telo už jednoducho nepotrebuje vydržiavať všetok tuk, aby malo kde odložiť kyseliny. Celá nadváha sa z ničoho nič začne rozpúšťať.
Stephanie: Dr. Young, pamätám sa, keď som vás počula rozprávať prvýkrát, bolo to veľmi pútavé a mňa napadla jedna otázka. Týka sa tento program aj mňa? Viem totiž, že mám predispozíciu pre srdcové ochorenia, môj otec zomrel vo veku 55 rokov, môj starý otec umrel ako 52-ročný a tety a strýkovia umreli ešte pred dosiahnutím päťdesiatky. Takisto obezita je náš rodinný problém. Ako, prosím vás, odpovedáte na otázky týkajúce sa zdravotnej anamnézy rodiny?
Young: Rodinná história je v prvom rade odrazom rodinného životného štýlu. Môže existovať aj predispozícia pre niektoré choroby, ktorá je geneticky daná, no aj to je stále súčasťou životného štýlu.
Zistili sme jednu vec. Volám to „Spúšťače životného štýlu“. Prirovnávam to k jednej hlúpej hre, volá sa Ruská ruleta. V Ruskej rulete vezmete pištoľ a do nej dáte jeden náboj. Zatočíte zásobníkom, priložíte pištoľ ku svojej hlave a potiahnete kohútikom. Náboj v našom prípade predstavuje gény. A kohútik pištole je náš životný štýl. A keď máte, dajme tomu, genetickú predispozíciu pre cukrovku alebo srdcové ochorenia, ktoré sa týkajú aj vašej rodiny, či dokonca pre rakovinu prsníka, a ak poťahujete kohútik vášho životného štýlu prekyslovaním vášho tela, potom sa vaše symptómy prejavia.
Či už musíme konfrontovať vysoký krvný tlak, vysoký obsah cholesterolu, obezitu, rakovinu, cukrovku typu 1 alebo 2, sú to choroby, ktoré získame práve kvôli našej voľbe životného štýlu, kvôli tomu, že poťahujeme kohútik pištole. Ak ho prestaneme poťahovať a presunieme náš životný štýl do cyklu rovnováhy, výsledkom bude zdravie a nie symptómy chorôb.
Kevin: Z tvojich predchádzajúcich prednášok som pochopil, že kyseliny sa vlastne usádzajú na najslabších častiach tela. Čiže ak máme genetickú predispozíciu pre nejakú chorobu, kyseliny sa usadia práve na tom najslabšom mieste, je to tak?
Young: Presne tak, nazývam tieto miesta „mŕtve zóny“. Je to proces, počas ktorého sa kyseliny hr a nakoniec sa usadia na najslabších miestach nášho tela. My to pocítime ako chorobu alebo nejakú bolesť. Môžeme to ale zmeniť. Nie však liečením špecifickej choroby so zameraním sa na jedno miesto, ale k nášmu telu zaujmeme holistický, komplexný, celkový prístup. Nepozerajme na telo ako na jednotlivé časti, ale ako na celok. Začnime sa starať o naše vnútorné tekutiny, ktoré predstavujú 70% nášho tela. Začnime ich alkalizovať a tým ovplyvníme každú jednu bunku nášho tela.
Stephanie: Dr. Young, počas našich ciest, keď propagujeme tieto výrobky a výsledky výskumu, asi najčastejšie počúvam veci typu „Bože, toto naozaj znie úžasne, ale môj manžel sa nikdy nevzdá svojho stejku. Ja nedokážem prestať piť kávu.“ Pre mňa osobne bola najväčšou výzvou moja dcéra, vysokoškoláčka, ktorá sa fast foodového jedla jednoducho nevzdá. Všetci dobre vieme, že táto zmena je veľmi náročná. Zmeniť typické americké stravovacie návyky alebo prístup človeka k jeho životnému štýlu je skoro nemožné. Ako sa teda staviate k ľuďom, keď vám povedia, že jednoducho nemôžu zmeniť to, čo jedia?
Young: Ďakujem, Stephanie. Viac ako ktokoľvek iný, s kým som pracoval, si mi práve ty pomohla toto pochopiť. A myslím si, že tvoja vlastná skúsenosť s bublinkovými nápojmi…
Stephanie: Áno, povedala som ti, že som pila 8 až 12 diétnych kol /cola/ denne asi 20 rokov.
Young: Mám taký dojem, že som ti nikdy nepovedal, aby si prestala…
Stephanie: Nie, určite nie. A nemyslím si, že by som to niekedy mohla urobiť.
Young: V skutočnosti, keď začnete dávať svojmu telu svetlo, energiu, zásaditosť a elektróny, všetko sa začne meniť. Stephanie, ty si sa nemusela vzdať svojich sladených bublinkových nápojov?
Stephanie: Nie, oni sa vzdali mňa. A o túto skúsenosť som sa s tebou podelila. Už som po nich viac netúžila.
Young: To hej, stále si to pamätám. Takže všetci tí, ktorí máte stravu kyslejšiu vďaka hovädzine, bravčovine, hydine, deň potrebujete zakončiť pivom a začať kávou, vajíčkami a slaninkou, nezúfajte. Nemusíte sa týchto vecí vzdať, aj keď odporúčal by som vám to, ale začnite alkalizovať vaše telo tým, že začnete užívať základné produkty. Začnite tento proces, to je to jediné rozhodnutie, ktoré musíte urobiť. Keď sa začnete alkalizovať, zistíte, že tieto potraviny, jedlá, zlozvyky, ktorých ste sa chceli zbaviť, dokonca aj fajčenie, sa vzdajú vás a nie vy sa musíte vzdávať ich.
Stephanie: Dr. Young, čo môžeme získať, ak budeme pravidelne každý deň piť SuperGreens, ale nezmeníme svoje stravovacie návyky ?
Young: Zlepšenie zdravia a vitality približne o 60 až 80%. Ale buďte pripravení, lebo skôr či neskôr stratíte chuť na tieto druhy jedál a nápojov, na tento druh životného štýlu. Možno, že sa vzdáte niektorých priateľov, kto vie? (haha…)
Stephanie: Takže tak či tak aj napriek sebe samému skončia pri zmene svojich stravovacích návykov?
Young: Aj napriek sebe samému.
Stephanie: Ale podľa toho, čo hovoríš, už len ten fakt, že užívajú aspoň tento produkt, majú o 60 až 80% väčšiu šancu, že sa u nich neprejavia symptómy vážnych chorôb.
Young: Boli tu ľudia, ktorí nezmenili svoje stravovacie návyky. Napríklad jeden s cukrovkou typu 2. Začal užívať SuperGreens s Prime pH, SuperSoySprouts a BioLight a normalizoval svoju hodnotu cukru v krvi za menej ako 72 hodín.
Stephanie: Viem, že hovoríš pravdu, lebo z celej krajiny nám ľudia posielajú svoje príbehy, o ktoré s nami podeliť.
Young: Špeciálne napríklad pri cukrovke typu 1 alebo 2 je badateľný vplyv týchto zmien na život človeka, ale stačí si len uvedomiť, že diabetes nie je choroba, ale symptóm nadmerného prekyslenia. Prostredníctvom alkalizácie a energizácie sa životný štýl mení, stravovacie návyky sa menia. S produktmi InneLight si výrazne zlepšujeme zdravie a vyrovnávame úroveň cukru v krvi.
Kevin: Chcel by som sa s vami podeliť o moju vlastnú skúsenosť. Vaše stravovacie návyky sa naozaj zmenia. Môžem to sám potvrdiť. Pred troma rokmi, keď som začínal s týmito produktmi, bol som človekom, ktorý dôrazne vyhlásil, že určite nebude meniť svoje stravovacie návyky. Nevzdal by som sa svojho bravčového, svojho kuriatka, svojej síce zriedkavej šálky kávy, svojho kyslého jedla vôbec. Ale postupom času som si uvedomil a stačilo na to len niekoľko týždňov, že sa asi niečo zmenilo. Mal som obrovskú chuť na šalát, ja, ktorý som nikdy predtým nejedol zeler a teraz tu bola obrovská chuť práve na ten šalát, chuť dostať do seba všetko to dobré jedlo. Ako som spomínal sladkosti, ktoré som jedával na dennej báze, tak pre ne som úplne stratil chuť. Veci, ktoré som jedával normálne vo veľkých množstvách, napríklad zmrzlina, sa zrazu stala pre mňa až príliš sladká a ja som si sotva dal pár lyžičiek. Jednoducho to postupne vymizlo.
Myslím, že je veľa ľudí tam vonku, ktorí budú potrebovať pochopiť, že stačí len začať svoj prvý alkalizačný proces a ich telo sa samo „prepne“ a začne požadovať viac zásaditých jedál ako v mojom prípade.
Stephanie: Pravdou je, že takéto príbehy počúvame všade, kam sa naše správy dostanú. Takže to určite nie je izolované len v tejto miestnosti.
Young: Jedna z úžasných vecí, je jemná sladkastá chuť zelenej potravy. Je viditeľná, keď sa alkalizujete a energizujete. Potom sa skúste vrátiť k niečomu, čo je silne sladené a vaša reakcia bude: „Páni, toto je otrasne sladké!“
Kevin: Spomínam si, že keď som začínal so SuperGreens, prvých pár dní mi chutili veľmi horko. Teraz, keď už mám viac informácií, viem, že to bolo preto, lebo som bol vo veľmi kyslom stave. Preto mi SuperGreens a zelené potraviny chutili horko. Ale stačilo len tých pár prvých dní, keď som sa stával stále viac a viac zásaditým, zmenila sa aj chuť SuperGreens na sladšiu a dnes majú pre mňa sladkú chuť.
Stephanie: Vlastne si začal mať chuť na zeleninu namiesto tých predchádzajúcich potravín.
Kevin: Presne tak.
Young: Toto je veľmi dôležité. Najmä pre rodičov s deťmi, ktoré odmietajú jesť zeleninu. V podstate jedia všetko, čo je kyslé a na tanieri nechávajú šalát, brokolicu alebo akúkoľvek prílohu. Pritom je také dôležité, aby súčasťou stravy dieťaťa bola zelenina. Pretože zelenina obsahuje základné prvky potrebné pre budovanie ľudských buniek. U detí sme zistili, že keď sa postupne začínajú alkalizovať, nielen ich strava sa mení na zásaditejšiu, ale aj ich schopnosť koncentrovať sa zlepšuje, schopnosť sústrediť sa, ich duševná rovnováha je na lepšej úrovni. Dosiahli sme úžasný vplyv na vysoký krvný tlak a hyperaktivitu. Nie preto, lebo liečime tieto symptómy, ale preto, lebo meníme vnútorné prostredie dieťaťa prostredníctvom procesu alkalizácie a energizácie. Čiže ak ako rodič postupne zavádzate do stravy svojho dieťaťa zeleninu a produkty InnerLight, uvidíte dobré zmeny v prospech vášho dieťaťa.
Stephanie: Dr. Young, pre našich poslucháčov by mohlo byť zaujímavé dotknúť sa aj témy detoxikácie. Pretože ako sa naše telo zbavuje kyselín, potom nevyhnutne musí prebehnúť aj nejaká detoxikácia a nejaké symptómy, ktoré to potvrdia.
Young: Najdôležitejšia vec, ktorú si tu treba zapamätať, je „postupne“. Musíte byť ohľaduplný na svoje telo. Nechcite sa detoxikovať príliš rýchlo. Niektoré zo symptómov môžu byť napríklad aj hnačka, zvracanie, vyrážky. Chcem tým povedať, že toto sú extrémy. Takisto sa u vás môžu prejaviť symptómy chrípky, ale všetko toto sa dá zvládnuť, ak budete detoxikovať postupne. Ak začnete cítiť, že niektorý z týchto symptómov sa začína prejavovať, podľa mojich zistení vám odporúčam, dajte si liter SuperGreens a začnite viac piť. Nepite menej, pite viac a odplavte tie toxíny z vášho tela preč. Takto tým prejdete oveľa rýchlejšie. Určite je lepšie, ak pijete menej a častejšie, ako ak pijete viac a len občas. Tým posilníte vašu schopnosť absorbovať vodu. Voláme to „Superabsorbcia vody počas celého dňa“. Ako som už spomínal, optimum je piť 1 liter na 20 kilogramov, takže pre 70 – 80 kilového muža alebo ženu to predstavuje minimálne 4 litre denne. Väčšina ľudí má ťažkosti s pitím veľkého množstva čohokoľvek. Ale zistíte, že keď začnete tento proces s jedným litrom a budete pokračovať s dvoma litrami a tak ďalej, vaša túžba a potreba hydratovať sa bude stále zvyšovať a zistíte, ako veľmi dehydrovaní ste vlastne boli. Vaša pokožka sa zmení, vaše oči sa zmenia, váš krvný obeh sa zmení. Keď sa začne SuperHydratovať, zistíte, že vaše zdravie sa očividne a zjavne začalo zlepšovať. Ale pripomínam ešte raz, buďte ohľaduplní a citliví voči vášmu telu. Buďte rozumní a robte veci postupne. Takisto vám odporúčam jesť namiesto troch veľkých jedál denne šesť menších, jedzte častejšie, to vám takisto môže pomôcť.
Stephanie: Myslíš tým pomoc v procese detoxikácie?
Young: Áno, presne tak.
Stephanie: Dr. Young, v dnešnej dobe sa objavuje veľa výrobkov, ktoré prinášajú „zelenú“ stravu. Mohol by si nám povedať, ako sa tieto výrobky líšia od ostatných?
Young: Je tu niekoľko výrazných rozdielov. Prvý rozdiel je v tom, že nekombinujem nič, čo by mohlo kompromitovať elektrónovú zásaditú energiu jednej alebo druhej veci. Nenájdete tu žiadne riasy, žiadne probiotiká alebo nič také, čo sa nazýva „zdravé baktérie“ alebo „zdravá flóra“. Žiadne huby, plesne. Nenájdete žiadnu prísadu, ktorá sa nachádza pod zemou, žiadne korene. Všetko, čo používam sú bylinky a obilniny, listy, dokonca nepoužívam ani stonky. Koncentrácia je 20 k 1, teda treba 20 kilogramov materiálu na výrobu 1 kilogramu výsledného produktu. Používam nízko-tepelnú dehydratáciu na spracovanie, aby som uchoval integritu, ktorú ja nazývam „životná sila“ alebo „potenciál ZETA“. Životná sila bylín a obilnín, životná sila zeleniny či výhonkov, klíčkov a listov je tam preto, aby ste si mohli zobrať ich život do vášho života. Toto sa nazýva Biogeneticita. Udržiavaním biogeneticity a integrity výrobku predchádzame znižovaniu jeho zásaditosti.
Koncentrácia výrobku je dôležitá. Udržanie energie a životnej sily výrobku je dôležité. A potom je tu proces ionizácie. Ním sa výrobky doslova nanovo nabíjajú a vracia sa im život. Niečo podobné, ako keď dáte baterky do nabíjačky a zapojíte do elektrickej siete. Musíme tieto výrobky nabiť a vrátiť ich späť do života. Preto, keď otvoríte nádobku so SuperGreens, prášok vyzerá ako zmagnetizovaný. Zmagnetizovaný, lebo bol predtým iónovo nabíjaný.
Stephanie: Jednotlivé čiastočky vlastne stoja na koncoch.
Kevin: Je to statická elektrina.
Young: Áno, presne tak, statická elektrina. Pretože sú elektrónovo nabité, budú sa priťahovať k protónom. Ak chytíte naberačku, pocítite ako elektrónovo nabitý je prášok SuperGreens. Doslova stojí na špičkách. Pretože umelá hmota má pozitívny náboj a SuperGreens má negatívny elektrický náboj, prášok a nádobka sa priťahujú a vy môžete vidieť statickú elektrinu.
Kevin: Niečo ako železné piliny a magnet.
Young a Stephanie: Presne tak.
Kevin: Dr. Young, rád by som sa vás opýtal jednu otázku. Často ma ľudia oslovia: „Chápem, že toto mierite na cukrovku typu 2 a túto časť prednášky venujete zas vysokému krvnému tlaku.“ Ale potom prídu za mnou a spýtajú sa: „A čo táto choroba?“ Bol by som veľmi rád, keby ste sa k tomu vyjadrili vy, pretože to, čo hľadám, je jednoduchá a jasná odpoveď.
Young: Pravdepodobne ste už počuli, že všetky cesty vedú do Ríma. (Mhm) Nuž, všetky cesty vedú do Domu Zdravia, do cyklu rovnováhy, k základným produktom. Odhliadnuc od symptómov, ktoré vás trápia, program je doslova stále ten istý. Opakujem, symptómy sú len prejavom kyselín, ktoré sa usadili na najslabších miestach nášho tela. Tieto naše slabosti môžeme prekonať práve alkalizáciou a energizáciou nášho tela. Návratom do Domu Zdravia. Všetky cesty vedú do Domu Zdravia.
Kevin: Čiže, nezáleží na chorobe, či už je to rakovina, cukrovka, alebo srdcové choroby. Ak jednoducho ľudia začnú naprávať svoje telo tým, že ho vrátia do stavu rovnováhy prostredníctvom alkalizácie a energizácie, ich telo začne fungovať tak, ako má a začne sa liečiť.
Young: Presne tak. Telo má vrodenú schopnosť samoliečenia, ak mu poskytneme správne prostredie. Ak chcete vodu z ľadu, musíte ľad vytiahnuť z jeho prostredia. Vytiahnete ho z mrazničky a hádajte, čo sa stane? Mení sa. Nie preto, že ste ošetrili ľad, ale preto, lebo ste zmenili jeho prostredie. Ak chcete paru z vody, musíte zmeniť prostredie. Zvýšite teplotu a tým zmeníte vodu na vodnú paru. Tri rôzne formy H2O, ktoré súvisia s prostredím. Čiže ak nechcete istý symptóm, ktorý sa prejavuje, nezaoberajte sa symptómom, ale zmeňte kontext, prostredie. Presne, ako keby ste vybrali ľad z mrazničky, roztopí sa. Ten istý proces sa odohráva, aj keď zmeníme naše vnútorné prostredie superhydratáciou prostredníctvom procesu alkalizácie a energizácie.
Stephanie: Tento proces sa týka nielen ochorení, ale aj dlhodobých problémov ako je vysoký krvný tlak či vysoký obsah cholesterolu.
Young: Určite, pretože vysoký krvný tlak je prejavom tela, ktoré si vytvára tuky, aby živilo kyseliny uskladnené na stenách artérií. Toto núti srdce viac pracovať a tým sa zvyšuje aj krvný tlak. Tieto kyseliny odstránime z tela, keď pôjdeme do Domu Zdravia, keď budeme zachovávať spomínané princípy, prejdeme štádiami očisty a kontroly a poskytneme telu potrebné živiny pre cyklus rovnováhy. Do Domu Zdravia sa doslova dostaneme prostredníctvom nášho životného štýlu a stravovacích návykov, ktoré doplníme produktmi InnerLightu. Vtedy sa veci začnú roztápať. Ako v metafore, kde sa ľad mení na vodu a voda na paru. Sú totiž len prejavmi svojho prostredia. Takže cholesterol znížime, ak znížime kyslosť. Ak chceme nízky obsah cholesterolu, nezameriame sa na cholesterol. Zmeníme naše vnútorné prostredie zvýšením zásaditosti, znížením kyslosti a cholesterol sa normalizuje. Je to veľmi jednoduchý proces. A funguje.
Stephanie: A čo vonkajšie prejavy ako sú ekzémy, vyrážky, akné?
Young: Musíme si pamätať, že naša koža je našou treťou obličkou. To, čo sa deje vnútri, sa veľakrát prejaví navonok. Preto má veľa ľudí na koži biele, červené alebo hnedé fľaky. Už ste videli, ako sa mení banán? Keď začne rozkladať? Keď prechádza cyklom nerovnováhy? Musí tam ale byť nejaké fyzické rozrušenie. Čo je tým fyzickým rozrušením? Zber. Keď ste banán odtrhli, hmota, všetky bunky, ktoré tvoria ten banán sa začali meniť zvnútra navonok. A banán sa začína meniť. Bunky sa začínajú meniť. Na povrchu šupky banána sú kyseliny, ktoré sú prejavom týchto buniek. My to vnímame ako hnedé, hnedočierne fľaky na banáne. U ľudí sú to farebné fľaky na pokožke, na rukách.
To isté platí pre vyrážky. Vyrážka je prejavom tela, ktoré sa snaží zbaviť sa kyselín prostredníctvom kože, tretej obličky, pretože sa ich nemohlo zbaviť prostredníctvom normálneho vylučovacieho systému. A je vždy lepšie zbaviť sa kyselín cez tkanivá a mať vyrážku, ako dajme tomu, zničenú pečeň vplyvom narušenej integrity.
Stephanie: Ďakujem. Posunieme túto debatu o krok dopredu k téme psychiky, k psychickým problémom ako napríklad depresia, úzkosť, problémom, ktoré sú veľmi časté v dnešnej Amerike.
Young: Som presvedčený, že ak nám záleží na našom duševnom zdraví, musíme v prvom rade začať s naším fyzickým zdravím. Je ťažké začať pracovať s našou psychikou, ak nie sme fyzicky v rovnováhe a v harmónii. Čiže, napríklad v stave depresie, keď jeme rôzne kyslé jedlá, zmrzlinu, sladkosti, čokoládové tyčinky, bublinkové sladené nápoje, je veľmi ťažké prekonať túto depresiu, ak žijeme kyslý život a podporujeme ho. Často hovorievam, že človek depresiu nedostáva, on si ju sám vyrobí. Keď začneme na základoch nášho duševného zdravia, čím je naša fyziológia tela, spôsob, ako naše telo funguje, keď sa začneme cítiť lepšie, začneme aj lepšie myslieť. A keď začneme lepšie myslieť, začneme robiť veci lepšie. Fyzikálna časť ovplyvňuje časť emočnú. Fyziológia ovplyvňuje psychológiu. Samozrejme, psychika môže ovplyvňovať fyzickú časť. Je dôležité, aby sa z nás stali optimisticky zmýšľajúce bytosti. Niekedy to môže byť veľmi ťažké, každý má v živote veľa prekážok, s ktorými sa musí popasovať. Ak však chceme byť zdraví, plní vitality a energie, musíme zvládnuť aj túto časť.
Stephanie: Ako viceprezident spoločnosti InnerLight je pre mňa nevýslovnou radosťou možnosť šírenia línie produktov, ktorá umožňuje každému, bez ohľadu na vek, pohlavie, zamestnanie, zdravotný stav, prevziať kontrolu nad svojím zdravím a kvalitou svojho života. Táto práca je veľmi naplňujúca a teraz môžem hovoriť za celý vedúci tím spoločnosti a všetkých distribútorov po celom svete.
Kevin: Chcel by som sa poďakovať vám obom, Stephanie a Dr. Youngovi, že ste si našli čas, aby ste mohli prísť a podeliť sa o túto úžasnú správu. Môžem povedať za seba a doslova aj za státisíce ďalších ľudí z celých Spojených štátov, ktorí začali alkalizovať a energizovať svoje telá, tieto produkty fungujú! Ďakujem obom, že ste prišli.
Stephanie: Veľmi rada som tu prišla, Kevin. Ďakujem.
Young: Ďakujem, Kevin.
Kevin: Pre tých z vás, ktorí ste si toto vypočuli, naozaj vám odporúčam sa skontaktovať s osobou, ktorá sa s vami podelila o tieto informácie, zistite si, ako sa môžete dostať k týmto produktom a urobte svoj život lepším. Ďakujem veľmi pekne a ešte nás môžete počuť na ďalšej nahrávke súboru „Rozhovor o zdraví“.