Kyselinotvorná strava

Dnešná strava prevažnej väčšiny ľudí je na 98% kyselinotvorná. Adekvátna strava človeka má však byť v priemere z 80% zásadotvorná a len z 20% kyselinotvorná. Táto zmena, ktorú uskutočnil človek, je jednou z hlavných príčin väčšiny ľudských chorôb.

Kyslé potraviny

Mäso
Bravčovina, jahňacina, teľacina, hydina, morčacina, kôrovce, morské tvory (okrem olejovitých rýb ako napr. losos, ale to tiež nie často).

Mliečne výrobky
Mlieko, vajcia, smotana, syr, jogurt, zmrzlina, vajcia.

Nápoje
Bublinkové nápoje, káva, čaj, pivo, alkohol, ovocné šťavy, mlieko.

Predpripravené jedlá
Sladkosti, čokoláda, "mikrovlnkové" jedlá, konzervované jedlá, jedlá v prášku, instantné jedlá, fast food.

Tuky a oleje
Nasýtené tuky, margarín (je horší ako maslo), slnečnicový olej, rastlinný olej, kukuričný olej, hydrogenované oleje.

Ovocie
Všetko ovocie mimo tých uvedených medzi alkalickými.

Semená a orechy
Arašidy, pistácie, kešu orechy.

 

 


Ostatné
Ocot, biele cestoviny, biely chlieb, celozrnný chlieb, keksíky (biscuit), sójová omáčka, kečup, majonéza, umelé sladidlá, med.

Spracované podľa phmiracleliving.com